Prepaid of sim only, wat is de meest voordelige optie?

smartphone

telefoonAlhoewel er op het gebied van smartphones veel te kiezen is, wil niet iedereen eraan geloven. Sommige mensen willen gewoon een mobiele telefoon op zak hebben om in noodgevallen te kunnen bellen. Ze hoeven geen gebruik te maken van applicaties en andere functionaliteiten.

Deze groep mensen heeft in veel gevallen nog steeds een prepaid toestel. Dat wil zeggen dat ze vooraf beltegoed inkopen zodat ze hiermee kunnen bellen. Is dit echter wel zo voordelig als het lijkt? Wij willen dit vandaag eens vergelijken met een sim only abonnement.

Met sim only kan men zeer voordelig bellen

Voordat we een vergelijking maken, is het misschien een goed idee om eerst eens uit te leggen wat sim only nu eigenlijk precies is. Dit zijn abonnement die worden aangeboden door providers. Het grote verschil is dat men zelf voor een telefoon moet zorgen, het abonnement is er enkel om mee te bellen en bestaat dus enkel uit een sim kaart (dat kaartje wat in de telefoon gaat), vandaar dus ook de naam.

Een sim only abonnement kan ervoor zorgen dat men zeer voordelig kan bellen. Er zijn al providers die vanaf €2,50 per maand een dergelijk abonnement aanbieden. Maar onbeperkt internet bij een sim only abonnement is natuurlijk ook een mogelijkheid. Dit is vaak een stuk goedkoper dan bellen via prepaid, daar rekenen providers namelijk vaak hogere kosten per minuut voor. Een ander voordeel van een abonnement is dat je nooit zonder beltegoed komt te zitten.

Nu is er natuurlijk ook een groep mensen die hun kinderen een prepaid telefoon meegeven in geval van nood, maar er niet overheen kunnen zodat de kosten binnen de perken blijven. Er zijn providers die daar iets op hebben gevonden. Er kan bijvoorbeeld nog wel worden gebeld naar vooraf ingestelde nummers (bijvoorbeeld die van de ouders). Met een sim only abonnement komt men dus nooit in de situatie terecht dat er niet kan worden gebeld in een noodsituatie omdat het tegoed op is.