Voordelig bellen met je mobiele telefoon

goedkoop bellen

Alhoewel bellen steeds minder populair wordt (iedereen gebruikt tegenwoordig instant messaging platformen), wil je natuurlijk nog steeds niet teveel betalen voor je mobiele abonnement. Vaak ben je een bepaal bedrag kwijt voor je bundel, die dan bestaat uit belminuten en een databundel. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je zo voordelig mogelijk uit bent? In dit artikel een aantal tips verzameld voor je.

Zorg voor voldoende bundel

goedkoop bellenMisschien heel logisch, maar je kunt er het beste voor zorgen dat je bundels ruim voldoende zijn. Je kunt beter iets teveel hebben, dan te weinig. De providers rekenen namelijk veel hogere kosten wanneer je over de bundel heen gaat. Dat moet je dan achteraf bijbetalen. De meeste providers rekenen overigens per seconde met je af, zodat je geen hele belminuut kwijt bent als je slechts 10 seconde aan de lijn hebt gehangen (als je bijvoorbeeld iemand zijn voicemail krijgt). Dat is een goede ontwikkeling, want vroeger was dat namelijk wel anders.

Maar ook op het gebied van data is het belangrijk dat je voldoende hebt. Je zult in bepaalde maanden wellicht wat meer data verbruiken dan in andere maanden. Veel providers vertrekken kosteloos een app waarmee je het verbruik kunt zien. Als je gedurende de maand zo nu en dan even checkt hoe je ervoor staat, dan voorkom je verrassingen aan het einde van de maand. De kan flink schelen, want ook hier rekenen providers hogere kosten voor het overschrijden van de bundel. Vaak kun je overigens wel instellen dat je een SMS bericht krijgt als je bundel bijna is verbruikt en je kunt dan een aantal MB’s bijkopen, zodat je toch niet over het limiet heengaat. Op zich een goede ontwikkeling natuurlijk en fair van de providers. Maar zorg wel dat je dit allemaal goed hebt ingesteld, het is zonde als je meer moet betalen en er totaal niet op gerekend hebt. Wij raden dan ook aan om altijd je WIFI te gebruiken waar mogelijk. Ben je thuis of op kantoor? Dan is het zonde om de data uit je bundel te gebruiken..

Vergelijk providers

Misschien ben je enorm tevreden met je huidige provider en zie je geen reden om over te stappen. Prima natuurlijk, maar het kan heel goed dat andere providers een veel beter aanbod hebben voor precies dezelfde bundel. Als je nog een zogenaamd combinatie abonnement hebt, met een telefoon erbij, dan kun je veel besparen door over te stappen op een sim only abonnement. Hier betaal je enkel voor de bundel en niet voor de telefoon. Je zult uiteraard wel zelf voor een telefoon moeten zorgen, welke je bijvoorbeeld tweedehands kunt aanschaffen om daar nog wat extra op te besparen. Overstappen naar een andere provider is vaak zeer eenvoudig, je kunt je huidige nummer gewoon behouden en de overstap verloopt in veel gevallen vlekkeloos.